Malmö Bilcentrum.

Sedan våren 2019 är Malmö Bilcentrum ett bolag inom Förenade Bil Gruppen med delat ägarskap mellan familjen Söderström och Malmö Bilcentrums vd Fredric Linde.

Malmö Bilcentrum AB är en av de yngre bilfirmorna i Malmö som startade sin försäljningen av Peugeot 1997. Företaget började verksamheten i lokaler på Kronborgsvägen, där även Förenade Bil Gruppen tidigare haft verksamhet. Under de första två åren såldes cirka 60 – 70 nya bilar om året. Hösten 1998 tog den danska importören KWB A/S över i Sverige. Då de under tidigare fyra år varit det största bilmärket i Danmark ansåg de att Peugeot hade stora möjligheter att sälja bra även i Sverige. På Malmö Bilcentrum gjordes då en stor satsning och under våren 1999 flyttade företaget till anläggningen på Lundavägen, en anläggning på 3.500 kvadratmeter, med bara sju anställda. Satsningen visade sig vara helt rätt i tiden. KWB såg till att priserna blev bra. Nya Peugeot-modeller gav fart i försäljningen och Sveriges ekonomi var god. Med alla nya modeller kunde Malmö Bilcentrum under år 2002 leverera hela 1.000 nya bilar samt cirka 450 begagnade.

Personalstyrkan ökade från de ursprungliga sju till cirka 25 personer. Lokalerna på Lundavägen blev för trånga för att kunna presentera alla de modeller som Peugeot kunde leverera till sina kunder och det blev dags att se sig om efter nya större lokaler. Detta visade sig inte vara det lättaste och beslutet blev att bygga den nya anläggningen på Djurhagegatan i området Fredriksberg. Vid den tidpunkten hade Förenade Bil hade redan tagit beslut om att bygga BMW-anläggning på Djurhagegatan och samtidigt som Malmö Bilcentrum satte spaden i jorden under hösten 2006 öppnades Förenade Bils BMW-anläggning. Elva månader senare var det Malmö Bilcentrums tur att slå upp portarna. Anläggningen är en av Peugeots största i Norden med sina 6.500 kvadratmeter, 26 verkstadsplatser och en supermodern inredning som kan serva sina kunder i många år framöver.

Den 1e Mars 2023 fick Malmö Bilcentrum ny kostym och blev återförsäljare för KIA och är således den enda KIA återförsäljaren i Malmö. I lokalen drivs det försäljning av både nya och begagnade KIA, en fullserviceverkstad och försäljning av reservdelar och tillbehör. Skadeverkstaden för KIA drivs på Förenade Bils skadecenter på Slipstensgatan. Malmö Bilcentrum slutade sälja Peugeot i juni 2023 men tack vare samarbete med Trygga Verkstan har de möjlighet att att reparera och serva alla bilmärken och kan således fortsätta ta emot Peugot-kunder.

http://malmobilcentrum.com/