Jubileumsboken BILFAMILJEN

100 år av svensk bilhistoria där Förenade Bil historiskt och således även idag spelar en viktig roll. Allt detta och oerhört mycket mer finns att läsa om i vår jubileumsbok BILFAMILJEN. Pris: 490kr inkl moms

Boken finns att köpa i våra butiker eller beställs online via nedan knapp. Önskar du få den per post tillkommer 100kr för porto och emballage. När vi ser att din betalning registrerats finns boken redo för avhämtning på Förenade Bil i Malmö eller postas till dig om du förbetalt för detta.
Pris:                                              490kr (för porto & emballage tillkommer 100kr)
Betalning via swish på:             1236415582

 

 

100 år med Förenade Bil.

Den 4 februari 2021 fyllde Förenade Bil 100 år och vi firande vårt hundrade verksamhetsår under hela 2021. Det blev ännu ett av många jubileumsår i företagets anrika och spännande historia. Men verksamheten startade några år tidigare i de två Malmöföretagen, Motorindustri AB och Wilh. Sonesson & Co med anor från 1892, vilka hade egna automobil-avdelningar med tillhörande märkesagenturer. Dessa agenturer, N.A.G., Brennabor, Dort och Marmon lades i det nya bolaget, inregistrerat hos Kungliga Patent- och Registreringsverket som Förenade Bil Aktiebolaget i Malmö. Vid denna tid rullade det inte så många automobiler på vägarna i Sverige. Det var skjutsväsende med hästar, järnväg, sjö-och kanaltrafik som gällde. Kungliga Statistiska Centralbyrån publicerar Sveriges första Automobilstatistik år 1919 och här har man räknat till 1 196 registrerade automobiler i Skåne och totalt 8 506 automobiler i hela riket. Att satsa på ett företag med försäljning av den relativt nymodigheten automobiler var en riskkapitalinvestering och aktiekapitalet för det nya bolaget Förenade Bil Aktiebolaget i Malmö sattes till en halv miljon kronor vid registreringen den 4 februari 1921 hos Kungliga Patent-och Registreringsverket. Förenade Bil har varit med och skapat svensk bilhistoria. Verksamheten bedrivs fortfarande med huvudkontor i Malmö. Läs mer om de 100 åren i jubileumsboken BILFAMILJEN.

Känn dig hjärtligt välkommen till alla oss i Förenade Bil Gruppen – vi ser framemot flera jubileumsår tillsammans.