Förenade Bil-gruppen

Förenade Bil i Lund AB

Theanders startade år 1927 av bröderna Edvin och Sigfrid Theander. I centrala Lund öppnade de ”en förstklassig automobilreparationsverkstad utförande alla slags automobil-, motor- och gummireparationer”. Dessutom försåldes bensin, oljor, reservdelar och tillbehör samt ”uthyrning av garage med värmeledning”. Theanders överlät sedemera företaget till familjen Persson. År 1975 togs en ny bilanläggning i bruk på Annedalsvägen och år 1983 blev man auktoriserad återförsäljare för BMW av Förenade Bil Import AB som var generalagent för BMW i Sverige.

Efter många framgångsrika år som BMW- och MINI-återförsäljare och mångårig vänskap och samarbete mellan ägarfamiljerna blev Theanders ett företag i Förenade Bil-gruppen 2008. Det stora intresset för BMW i Lund har resulterat i ökade marknadsandelar och fastigheten på Annedalsvägen blev för trång och man flyttade till en betydligt större ny bilanläggning 2016. Vid Nova/Gunnesbo-rondellen, ett stenkast från Annedalsvägen. I samband med nybyggnationen ändrades företagets namn till Förenade Bil i Lund AB.

Förenade Bil i Lund är också auktoriserad för MINI Service och BMW i Service.

I Förenade Bil-gruppen ingår även Förenade Bil AB i Malmö, Förenade Bil i Helsingborg AB och Ängelholm (f.d. Paulssons Bil), Förenade Bil i Kristianstad AB samt Förenade Bil i Göteborg AB.


Hemsidor

Förenade Bil

Malmö


BMW Mini

Förenade Bil

Lund


BMW MINI Service

Förenade Bil

Helsingborg


BMW MINI Service

Förenade Bil

Ängelholm


BMW

Förenade Bil

Kristianstad


BMW MINI Service

Förenade Bil

Malmö


Jaguar Landrover

Malmö Bilcentrum

Malmö


Malmö Bilcentrum

Förenade Bil

Göteborg


Kia

Lexus

Göteborg


Lexus

United Motors

Estland


BMW Mini

Motorbanan Ring Knutstorp

Skåne


Ring Knutstorp

Allan Söderströms Automobiler

Malmö

Jakobsson & Söderström Vinhandel

Malmö


Jacobsson Nya

Förenade Bil Racing

Förenade Bil-gruppen

Press och media